Stichting Waterrecreatie Zaanstreek
Menu
Stichting Waterrecreatie Zaanstreek

Betaalbare ligplaatsen en boot verhuur in de Zaanstreek

Zaantours

Zaan Tours is gestart in 2014 met als doel gasten van de Zaanstreek meer te vertellen over deze prachtige streek. Zaan Tours doet dat door middel van het aanbieden van kwalitatieve rondleidingen op de Zaanse Schans, in het centrum van Zaandam en in het centrum van Amsterdam. Een enthousiaste lokale gids neemt zijn gasten mee naar de plekken waar historie is geschreven en vertelt hier uitgebreid de verhalen over. Deze rondleidingen zijn eenvoudig via de website te boeken. De gids zal dan vooraf met u contact opnemen om de rondleiding zo veel mogelijk toe te spitsen op uw groep. Ook voor bedrijven is het mogelijk hun (internationale) gasten rond te laten leiden met links naar het bedrijf of zelfs in het bedrijf zelf. Schroom daarom ook niet om contact op te nemen.

 


de gids

Bart Sluiter is een gids die een hart voor de Zaanstreek heeft. Als geboren en getogen inwoner van Zaanstad heeft hij veel kennis van zowel de Zaanse Schans, de Zaanstreek als Amsterdam. Met zijn enthousiasme zorgt hij ervoor dat u met een glimlach de omgeving leert kennen. Ook voor specifieke wensen die u tijdens uw verblijf heeft, kan Bart u uitstekend helpen deze te realiseren.

 

 

 


de Zaanstreek

De Zaanstreek omvat de plaatsen en gebieden langs rivier de Zaan, net boven Amsterdam. De Zaanstreek heeft een rijk industrieel verleden maar met open weidegebieden ook prachtige natuur. Bekende namen die de Zaanstreek bezochten zijn tsaar Peter de Grote, Napoleon en Monet. De Zaanstreek is daarnaast bekend om zijn windmolens, van welke er 300 jaar geleden zo’n 1000 hebben gestaan. De voedingsmiddelenindustrie is tegenwoordig een belangrijk onderdeel. Grote bedrijven als Verkade, Duyvis, Albert Heijn, Honig, Lassie en de cacaobedrijven Gerkens en ADM komen er vandaan. Daarom wordt de Zaanstreek ook wel “de provisiekast” van het land genoemd.

 

Contact

info@zaantours.nl

+31 644 74 7011

facebook.com/zaan.tours